NordNews
Avem ce spune

Zinaida Greceanîi: În Moldova lipsește respectul față de simbolurile de stat

Președinta Parlamentului Republicii Moldova, dar și președintă a Partidului Socialiștilor din Republica Moldova, Zinaida Greceanîi, susține că în societatea moldovenească lipsește respectul față de simbolurile statului. Unul dintre acest simboluri este președintele statului, susține fosta prim-ministră, transmite IPN.

„Noi trebuie să educăm societatea cu privire la respectarea simbolurilor de stat. Indiferent de atitudinea pe care o am eu față de Maia Sandu, o voi respecta pentru că este președinte și eu voi respecta președintele țării întotdeauna. Din păcate, acest lucru le lipsește partidelor de dreapta. Acesta atitudine față de politicieni a început din anul 2009”, a declarat Zinaida Greceanîi în cadrul emisiunii „Glavnîi vopros” de la postul de televiziune NTV Moldova.

De asemenea, președinta Parlamentului susține că un aport semnificativ negativ în atitudinea societății față de unele instituții ale statului, îl au deputații. În acest context, președinta socialiștilor afirmă că „cel care seamă ură, ură va strânge”.

Totodată, Zinaida Greceanîi menționează că în societate circulă lozinci care sunt populiste și care duc în nicăieri.

„În perioada campaniilor electorale, politicienii promit foarte multe lucruri. Să distrugem tot ceea ce avem creat și să construim ceva nou, al nostru. Noi am mai trecut prin așa ceva, la început de independență, apoi  în 2009. Ce au creat politicienii din 2009 încoace? Este foarte ușor să distrugi, dar cum după aceasta să construiești totul din nou?”, se întreabă deputat socialistă.

În contextul situației tensionate din politica moldovenească, președinta Legislativului afirmă că optează ferm pentru alegeri parlamentare anticipate.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata