NordNews
Avem ce spune

Ziua Internațională a Francofoniei. Câți elevi din R. Moldova studiază limba franceză

Anual, la data de 20 martie, Republica Moldova, alături de țările membre ale Organizației Internaționale a Francofoniei, marchează Ziua Internațională a Francofoniei. Republica Moldova împărtășește valorile culturale și spirituale ale spațiului francofon.

În Republica Moldova, în anul de studii 2020-2021 limba franceză este studiată, la nivelul învățământului general, de 117788 mii de elevi. Statul asigură toate condițiile pentru studierea limbii franceze, instrument de comunicare internațională, prin elaborarea de curricula, ghiduri de implementare, o nouă generație de manuale școlare, formarea cadrelor didactice etc.

De precizat că, la 18 octombrie 2018, a fost încheiat Pactul Lingvistic între Republica Moldova și Organizația Internațională a Francofoniei pentru perioada  2018 – 2022 în temeiul căruia  țara noastră și-a reiterat angajamentul său în cooperarea moldo-francofonă.

Mai multe universități și instituții de învățământ profesional tehnic din țară realizează programe de formare pe filiera francofonă, oferind studenților oportunități reale de creștere profesională. Activități culturale și științifice, mobilitățile academice oferă tinerilor francofoni din țară noi orizonturi de manifestare și oportunități de angajare.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"