NordNews
Avem ce spune

Ziua Mondială a Mediului și Ziua Câmpului va fi celebrată pe cinci iunie

 Ziua Mondială a Mediului și Ziua Câmpului va fi celebrată în Republica Moldova, la data de 5 iunie. Cu această ocazie, Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului cu suportul partenerilor de dezvoltare va organiza mai multe evenimente publice pentru a scoate în evidență principalele provocări în protecția mediului și a spori conștientizarea populației privind importanța protecției resurselor naturale.
În acest context vor fi organizate mai multe evenimente în întreaga țară.
Sâmbătă, 2 iunie , în Grădina Botanică din Chișinău (str. Pădurii 18), ora 16.00 va avea loc un concert al formației Via Dacă, distracții pentru copii, concursuri, expoziții și ateliere tematice, excursii organizate în serele Grădinii Botanice, odihnă și iarmaroc de produse eco. Sunt așteptați toți doritorii,  iar intrarea va fi liberă.
Totodată, marți, 5 iunie, la Radisson Blu Leogrand Hotel, sala ”Nistru” din Chișinău, (str. Mitropolitul Varlaam, 77), cu începere de la ora 13.00 va avea loc un eveniment cu tematica: „Noua viziune a Republicii Moldova privind guvernarea de mediu”.
În aceiași zila Stațiunea de testare din comuna Băcioi, mun. Chișinău, va fi organizat un seminar  cu tematica ”Culturi de câmp și soiuri de perspectivă pentru agricultura ecologică”.
Pe 7 iunie, la o gospodărie țărănească din satul Furceni, raionul Orhei, de asemenea, va fi organizat un atelier de lucru  cu referire la agricultura ecologică, iar pe 9 iunie, aceeași tematică va fi discutată în cadrul unei mese rotunde în satul Zăbriceni din raionul Edineț.
Menționăm că  Ziua Mondială a Mediului este celebrată anualc cu scopul  de a spori atenția oamenilor asupra necesității protecției mediului înconjurător și a resurselor naturale, precum și de a informa  populația despre problemele de mediu și de a-i îndemna să manifeste grijă pentru patrimoniul natural, prin mobilizarea eforturilor comune în asigurarea continuității  vieții pe planetă.
Evenimentele sunt organizate cu suportul delegației UE, proiectele de mediu ale Programului Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD), Oficiul Schimbarea Climei, Asociaţia Jurnaliştilor de Mediu şi Turism Ecologic, etc.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"