NordNews
Avem ce spune

Ziua – ofițer la penitenciar, iar noaptea – administrator de bar

Autoritatea Națională de Integritate a constatat o incompatibilitate de funcție, admisă de către un ofițer din cadrul Penitenciarului nr. 8 din Bender al Administrației Naționale a Penitenciarelor.

În perioada august 2017 – noiembrie 2019, ofițerul s-a aflat în stare de incompatibilitate prin deținerea unui bar din localitatea Varnița, raionul Anenii Noi.

Firma a fost înființată în anul 2015, iar subiectul a venit în funcție publică cu statut special în anul 2017. Respectiv, conform legii, ofițerul avea la dispoziție termenul de 30 de zile pentru a-și soluționa starea de incompatibilitate cu noua funcție deținută. În cadrul procedurii de control, s-a stabilit că, ofițerul nu a întreprins nicio acțiune în acest sens, mai mult decât atât, acesta nu a anunțat nici superiorii despre starea de incompatibilitate în care se afla.

Abia, după 2 ani de incompatibilitate, firma a fost lichidată.

ANI va sesiza conducerea Administrației Naționale a Penitenciarelor pentru a iniția procedura de demitere a acestuia. Totodată, subiectul riscă să nu mai dețină o funcție publică sau de demnitate publică termen de 3 ani și va fi inclus în Registrul Interdicțiilor.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata