NordNews
Avem ce spune

Zona Economică Liberă Bălți își extinde teritoriul cu 7,5 ha în raionul Dubăsari

Zona Economică Liberă ”Bălți” ar putea avea o subzonă în satul Pîrîta, raionul Dubăsari. Un proiect pentru completarea Legii privind Zona Economică Liberă ”Bălți” a fost avizat pozitiv de Comisia securitate națională, apărare și ordine publică, scrie bizlaw.md.

Proiectul de lege prevede că subzona va avea o suprafață de 7,5 ha, teren oferit prin decizia Consiliului local Pîrîta, cu posibilitatea de extinderea a suprafeței.
Autorii motivează necessitatea creării subzonei prin existența potențialului investițional și a unor capacități suficiente de brațe de muncă în această regiune. Raza de influență a zonei libere pe piața forței de muncă se va extinde la 20-25 km, fapt ce ar putea îmbunătăți situația social-economică a localităților învecinate.
Administrația Zonei Economice Libere ”Bălți” va atrage investitori în vederea modernizării infrastructurii și construcției unităților de producție pentru închirierea de către rezidenții subzonei.
În Moldova funcționează 7 Zone Economice Libere, ZEL ”Bălți” având o dinamică sporită de dezvoltare care este asigurată de cei 66 de rezidenți.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"